Szervezetünk hírei


Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma
2018. február 13. 14:02
Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma A találkozón egyebek mellett a mentő tűzvédelem tavalyi tevékenységéről, az ország katasztrófakockázat-értékeléséről, a szórakozóhelyeken végzett ellenőrzésekről, valamint a hálózatbiztonságról esett szó.
A rendezvény kezdetén dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató köszöntötte a megyei küldötteket, majd dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő a mentő tűzvédelem 2017-es tevékenységéről számolt be. Előadásában sorra vette a különböző típusú tűzoltóságok által elvégzett munkát, külön kiemelve, hogy tavaly az önkéntes egyesületek már az összes káreset tíz százalékában, több mint hétezer-hétszáz esemény felszámolásában részt vettek. A tábornok mindezek mellett szót ejtett a tűzoltói állomány szakmai képzéséről, az e-learningről, az országos gyakorlatokról, valamint az ellenőrzésekről is.
 
Az országos polgári védelmi főfelügyelő Magyarország katasztrófakockázat-értékelési és következménykezelési tevékenységéről, illetve a továbbfejlesztési lehetőségekről értekezett. Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok bemutatta a kockázatértékelési folyamat komplexitását, a különböző szintű feladatokat, illetve az események kezelésére való felkészülést. A főfelügyelő a fejlesztési lehetőségeket is a kirendeltségvezetők elé tárta, külön szólva az ok-okozati összefüggések vizsgálatáról és az egymásra épülő feladatokról.
 
Az informatikai biztonságról, a katasztrófavédelem hálózatának tudatos és körültekintő használatáról dr. Gazdag Tibor tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információ- és hálózatbiztonsági osztályának vezetője tájékoztatta a találkozó résztvevőit.
 
Érces Ferenc tű. ezredes, a tűzmegelőzési főosztály vezetője a zenés-táncos szórakozóhelyek tűzvédelmi hatósági ellenőrzései során szerzett tapasztalatokat osztotta meg a Kirendeltségvezetők Fórumának tagjaival. Elmondta, tavaly a második félévben több mint háromszáz ilyen ellenőrzést hajtottak végre, ezek nagyjából egyharmadát a kiemelt időszaknak számító novemberben és decemberben. Az ezredes hangsúlyozta, különösen fontos figyelni a menekülési, kiürítési útvonalakra, hiszen ezek esetében egyetlen hiba is komoly következményekhez vezethet. A főosztályvezető szerint összességében javult a szórakozóhelyek tűzbiztonsága, az üzemeltetők többsége igyekszik betartani a jogszabályokat.
 
A fórum utolsó előadásában dr. Szomolányi Gábor tű. ezredes, az Országos egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági központ vezető főorvosa a balesetek és betegségek minősítéséről beszélt.
 

Kapcsolódó képek:
Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma
További képek a galériában