Szervezetünk hírei


Megérkezett Szerbiába a HUNOR
2018. október 09. 07:55
Megérkezett Szerbiába a HUNOR SRBIJA 2018 elnevezéssel katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlatot tartanak október 7-12. között Szerbiában. A NATO Euro-atlanti Katasztrófa-reagálási Koordinációs Központja és a szomszédos ország belügyminisztériuma által szervezett tréningen a HUNOR hivatásos mentőszervezet negyvenkét taggal és két mentőkutyával vesz részt.
Vasárnap az orvosi vizsgálatot és az eligazításokat követően útnak indult Szerbiában, harmincöt szövetséges ország részvételével zajló gyakorlatra a HUNOR hivatásos mentőszervezet kontingense.
 
A mentőcsoport délután három óra előtt lépte át a magyar-szerb határt Röszkénél. A többórás út végén este nyolc órára érték el a Mladenovác térségében kijelölt műveleti tábort. Rövid pihenőt követően kilenc órakor megkezdődött a tábor felépítése, amelynek végeztével a HUNOR tagjai a kora hajnali órákban tértek nyugovóra.
 
Hétfőn reggel, a hat órai ébresztő után a csapatok felsorakoztak az ünnepélyes megnyitóra. A gyakorlat résztvevőit Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára és Aleksandar Vucic szerb államfő köszöntötte.
 
A csapatvezetők és az összekötő tisztek eligazítására délután fél kettőkor került sor. A vezetőkön keresztül tájékoztatták a csapatokat a gyakorlattal kapcsolatos főbb tudnivalókról, illetve a rendszabályokról.
 
A délután folyamán a HUNOR állománya minden olyan technikai eszközt egyenként ellenőrzött, amelyeket a ma ténylegesen megkezdődő gyakorlat során használni fognak.
 
Fotó: HUNOR Hivatásos Mentőszervezet

Kapcsolódó képek:
Megérkezett Szerbiába a HUNOR Megérkezett Szerbiába a HUNOR Megérkezett Szerbiába a HUNOR
További képek a galériában