Szervezetünk hírei


Képzéssel a naprakész tudásért
2018. november 07. 14:50
Képzéssel a naprakész tudásért Második féléves továbbképzését tartotta Balatonföldváron az országos tűzoltósági főfelügyelőség. A két nap alatt a katasztrófavédelmi igazgatóságok tűzoltósági felügyelői áttekintették a tűzoltósági szakterület aktuális feladatait.
Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, főosztályvezető a közelmúlt eseményeiről, az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó új BM OKF utasításról, valamint a módosítás alatt álló szakterületi szabályozókról tájékoztatta a jelenlévőket. Külön szóltak az országos tűzoltósport-, a műszaki-mentő- és a tűzvizsgáló versenyről, valamint a jövőre tervezett szakmai versenyekkel kapcsolatos feladatokról. A program részeként feldolgozták a készenléti tűzoltói állomány ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatokat is.
 
A képzésen több előadás is foglalkozott az elektromos közúti járművek működésével. Az elméleti tudnivalókat később a gyakorlatba is átültethették a főfelügyelők, hiszen a helyszínre szállított járműveken tanulmányozhatták az elektromos autók berendezéseit.
 
A képzés záró előadásában a nyári szabadtéri tüzek tapasztalatait elemezték a jelenlévők. Napirendre vettek több esettanulmányt is, végezetül a katasztrófavédelmi műveletek elemzéséről szóló főigazgatói intézkedést vették górcső alá a főfelügyelők.
 

Kapcsolódó képek:
Képzéssel a naprakész tudásért Képzéssel a naprakész tudásért Képzéssel a naprakész tudásért
További képek a galériában