Szervezetünk hírei


A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon
2019. január 11. 14:57
A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 10-12. között látogatható. A Hungexpo "A" csarnokában csaknem kétszáz kiállító várja az érdeklődőket. A várhatóan több tízezer látogató, köztük középiskolás diákok és szüleik előtt körülbelül ötven felsőoktatási intézmény mutatkozik be.
Az Educatio Közép-Európa legnagyobb oktatási szakkiállítása. A hazai felsőoktatási intézményeken kívül külföldi egyetemekkel, nyelv- és szakiskolákkal is találkozhatnak az oktatási kínálat iránt érdeklődők. A szakkiállításon az oktatók első kézből adhatják át a képzési lehetőségekkel, az intézményi szokásokkal, a kollégiumi elhelyezéssel és a tanulmányok befejezését követő jövőképpel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a leendő hallgatóknak, de a rendezvény a szakma képviselői számára is fontos információkkal szolgál. Az Oktatási Hivatal munkatársai az idei felvételi eljárásról és a pontszámításról is előadást tartanak.
 
A kiállításon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem teljes képzési kínálatával van jelen, az érdeklődők egyebek mellett tájékoztatást kaphatnak a felvételi eljárással kapcsolatos, kifejezetten a közszolgálati egyetemre jellemző speciális tudnivalókról, az elérhető ösztöndíjakról, illetve a külföldi lehetőségekről. Az NKE standján az újrainduló Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramról is tájékoztatást lehet kapni.
 
Sokan érdeklődnek az NKE Katasztrófavédelmi Intézet által meghirdetett, csaknem kétszáz fővel induló katasztrófavédelem alapszak nappali és levelező képzései iránt, amelyen a 2019/2020-as tanévtől azok a szerencsés diákok kezdhetik meg tanulmányaikat, akik sikeresen teljesítik a felvételi eljárást, valamint megfelelnek a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági követelményeknek. Az intézet tisztjelölti hallgatói minden nap az érdeklődők rendelkezésére állnak: a tűzvédelmi és mentésirányítási, az iparbiztonsági és a katasztrófavédelmi műveleti szakirány képzéseivel kapcsolatban adnak felvilágosítást. Számos fiatal tájékozódik az előző évi felvételi pontokról, a felvételi eljárás menetéről, a tantárgyakról, valamint a katasztrófavédelem nyújtotta elhelyezkedési lehetőségekről. Idén is várja az intézet a hallgatókat a tavalyi tanévben először indított nappali alapképzéses, költségtérítéses iparbiztonsági szakirányára is. Az itt végzettek nemcsak a rendvédelemben, hanem a magánszférában is jó eséllyel tudnak elhelyezkedni. Népszerű a katasztrófavédelem mesterképzés költségtérítéses és államilag támogatott formája is, amelyet a 2016/2017-es tanévben hirdettek meg először, vagyis 2019 szeptemberében már harmadízben kezdhetik meg tanulmányaikat azok, akik sikeresen jutnak túl a felvételi eljáráson. A mesterképzés lehetőséget nyújt az alapszakon végzettek továbbtanulására és a végzettek okleveles katasztrófavédelmi vezetővé válására.
 
A rendezvény második napján dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője is megtekintette az intézet kiállítását. Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója elmondta, hogy képzéseikre az elmúlt évekhez hasonlóan akár ötszörös túljelentkezés is várható.
 
 
Fotó: Szilágyi Dénes - NKE

Kapcsolódó képek:
A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon
További képek a galériában