Szervezetünk hírei


Újabb tűzoltó szakképzés indult
2019. február 06. 16:18
Újabb tűzoltó szakképzés indult Immár tizennegyedik alkalommal indult új típusú tűzoltó szakképzés az ország három rendészeti szakgimnáziumában februárban. A képzés keretében összesen csaknem száz diák kezdte meg tanulmányait.
A most beiskolázott hallgatók Körmenden, Miskolcon és Adyligeten sajátítják el az egységes rendvédelmi alapozó modul ismeretanyagát, ezt követően a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatják tanulmányaikat, immár a szakmai ismeretanyag elsajátítására helyezve a hangsúlyt. A sikeres szakmai vizsgák után várhatóan júliusban kerülnek a katasztrófavédelem hivatásos állományába.
 
A tanfolyam központi megnyitóját február 6-án tartották az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. Az évnyitón a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében dr. Gubicza József tű. ezredes, az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály vezetője, valamint Müller Róbert tű. alezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ oktatási igazgatóhelyettese vett részt a szakgimnázium gazdasági igazgatóhelyettese, Kissné Simkó Judit mellett.
 
Gubicza József köszöntő beszédében szólt az új rendvédelmi életpályamodell elemeiről. Mint elmondta, az illetményemelés, a teljesítményértékelés és a lakhatási támogatás mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, illetve a katasztrófavédelem állománya megtalálja számítását saját szervezetén belül.
 
Az ezredes közölte, hogy a 2012 szeptemberében elindított, új rendszerű tűzoltó szakképzésben február közepére már csaknem 1700-an fejezik be tanulmányaikat. A felkészítés során a lemorzsolódás minimális volt, ami az alapos kiválasztási eljárást követően a szakgimnáziumok, illetve a KOK oktatóinak és kiképzőinek is köszönhető. Hozzátette, az elmúlt évek megmutatták, hogy a szakgimnáziumban folytatott tűzoltó alapkiképzés során az egységes rendvédelmi életpálya szilárd alapjait teremtik meg.
 
 
 
Fotó: Illusztráció – Jóri András – BM OKF