Szervezetünk hírei


Tűzmegelőzés a FeHoVa kiállításon is
2019. február 08. 13:49
Tűzmegelőzés a FeHoVa kiállításon is Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is részt vesz az ország vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nemzetközi rendezvényén, a február 7-10. között megrendezett FeHoVa kiállításon és vásáron.
Csütörtök óta látogatható a 26. FeHoVa nemzetközi kiállítás, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitott meg. Beszédében a fegyver- és a vadászati törvény megalkotásának és elfogadásának fontosságát hangsúlyozta, továbbá méltatta a vadászattal foglalkozó szervezetek és állami intézmények, valamint a környezetvédők között létrejött megállapodásokat.
 
Nagy István agrárminiszter kiemelte: a vadászat és a horgászat nem kizárólag szabadidős, hanem egyszersmind szakmai és gazdasági tevékenység is. A miniszter elmondta: jelenleg mintegy kétezer szabadon és díjmentesen látogatható erdészeti közjóléti létesítmény szolgálja az erdőben pihenni, felüdülni, sportolni vágyókat országszerte.
 
A kiállítás szervezőit és látogatóit a természet iránti tisztelet és a sport szeretete köti össze, számukra nélkülözhetetlenek azok az információk, amelyek az erdőtüzek, valamint a szabadtéri tüzek megelőzését segítik. Tavasszal és nyáron töltik a legtöbben szabadidejüket a természetben, ilyenkor fontos előre tájékozódni az esetleges tűzgyújtási korlátozásokról és a fokozottan tűzveszélyes időszakban érvényes szabályokról. Tisztában kell lenni azzal, hogy a meggyújtott tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, mindig rendelkezni kell oltóanyaggal és kéziszerszámmal, amelyekkel megakadályozható a lángok továbbterjedése. A tűz eloltása után minden esetben meg kell győződni arról, hogy már nem jelent veszélyt a környezetére.
 
Mindezekkel az információkkal és tudnivalókkal a rendezvény végéig találkozhatnak az arra kilátogatók, hiszen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a kiállítás teljes időtartama alatt, folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére áll az „A” pavilonban, a 211/B2. standnál.
 
 
Fotó: Baczakó Tamás – BM OKF

Kapcsolódó képek:
Tűzmegelőzés a FeHoVa kiállításon is Tűzmegelőzés a FeHoVa kiállításon is Tűzmegelőzés a FeHoVa kiállításon is
További képek a galériában