Szervezetünk hírei


Ellenőrzésekkel a biztonságért
2019. március 14. 13:21
Ellenőrzésekkel a biztonságért Kétnapos vasúti ellenőrzést tartottak március 12-13-a között a hatóságok országszerte. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásával szervezett ellenőrzésbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei is bekapcsolódtak.
A DISASTER 2019 RID I. elnevezésű ellenőrzés célja a vasúti közlekedés biztonságának erősítése, valamint a jövedéki szabálytalanságok feltárása volt. Az ellenőrzések hat megyében zajlottak, a katasztrófavédelem állományából száztízen vettek részt az akcióban. Összesen huszonhárom helyszínen, jellemzően határátkelőkön lévő vasúti pályaudvarokon, megállóhelyeken vizsgálták a járműveket és szállítmányukat.
 
Az akció során 2332 vasúti járművet vettek kontroll alá a hatóságok, közülük 1146 vasúti jármű rakománya tartozott a vasúti veszélyesáru-szállítás szabályozásának (RID) hatálya alá, a szakemberek összesen 117 szabálytalanságot tártak fel. Az ellenőrzött vasúti járművek több mint 23 millió kilogramm és csaknem 800 ezer liter veszélyes árut szállítottak.
 
A mostani ellenőrzési akción szerzett tapasztalatok ismét azt mutatták, hogy a statisztikai mutatók javultak, a szállításban résztvevő vasúti társaságok egyre kevesebbet vétenek a szabályok ellen.
Fotó: Kiss László tűzoltó alezredes

Kapcsolódó képek:
Ellenőrzésekkel a biztonságért Ellenőrzésekkel a biztonságért Ellenőrzésekkel a biztonságért