Szervezetünk hírei


„A múlt a jövendőnek tükre.”
2019. március 14. 15:56
„A múlt a jövendőnek tükre.” Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március 14-én délután. Az ünnepségen többen elismerésben részesültek.
A Himnusz hangjait követően Bartók Péter tű. ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes mondott ünnepi beszédet. Az ezredes kiemelte, a márciusi ifjak tettei 171 év távlatából is azt mutatják, hogy kellő elszántsággal ma is képesek vagyunk megvédeni a közösen kivívott szabadságunkat. Az akkori küzdelem hősei ugyan nem nyerték meg a harcot, ám mégis győztek, mégis eredményeket értek el Magyarország fejlődésében. Kivívták a nemzet tiszteletét és beírták nevüket a magyar történelembe. A főigazgató-helyettes Kossuth Lajos idézetével folytatta: „A múlt a jövendőnek tükre.” Az ezredes úgy fogalmazott: minden ünnep egy jel, egy útjelző tábla, amelyek mutatják, melyik a helyes irány, figyelmeztetnek arra, hogy milyen irányba mutatnak őseink cselekedetei. Egyik ünnep sem kizárólag a múltról szól, az ünnep elsősorban a jövő nemzedékének kell hogy támpontot adjon – fejezte be ünnepi köszöntőjét a gazdasági főigazgató-helyettes.
 
Ezt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora következett, majd Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, általános főigazgató-helyettes elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
 
Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget, majd az általános főigazgató-helyettes pohárköszöntőjében gratulált az elismerésben részesült kollégáknak. Úgy fogalmazott: az ünnep a példamutatásról is szól, mert a ma elismerésben részesültek többet tettek a hétköznapokban, büszkén lehet őket példaként állítani az állomány elé – fejezte be pohárköszöntőjét Erdélyi Krisztián.
 
Fotó: Iró Zoltán - RSOE

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában
Letölthető dokumentum(ok):