Szervezetünk hírei


Feladatok és lehetőségek a katasztrófavédelemnél
2019. május 15. 14:53
Feladatok és lehetőségek a katasztrófavédelemnél Második alkalommal találkozhattak a II. Állami Karrierexpó látogatói a katasztrófavédelemmel Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti parkban. A május 16-i állásbörzén több mint harminc szervezet csaknem kétezer üres álláshelyet kínált az érdeklődőknek. Az expóra nagy számban kilátogatók a katasztrófavédelem szervezetét és munkáját is közelebbről megismerhették.
A Vasúttörténeti Parkban meghirdetett eseményt Dávid Ilona, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a rendvédelmi szervek is külön standdal várják az érdeklődőket. Ezt követően Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az életpálya, a karrier kiszámíthatóságának fontosságáról beszélt.
 
A parkba délelőtt 10 és este 18 óra között kilátogatók harmincöt standon találkozhatnak a rendvédelmi szervek, vagyis a katasztrófavédelem, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, illetve a közszolgáltatást végző állami cégek kínálatával.
 
A katasztrófavédelem iránt érdeklődő fiatalok a rendvédelmi szervek standjánál tehették fel kérdéseiket a rendezvény idején, ezekre Kobolák József tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztály helyettes vezetője válaszolt. A nap folyamán pódiumbeszélgetéseken kaptak átfogó képet az érdeklődők a többi között a közigazgatásról, az atipikus közigazgatási foglalkozásokról és a protokoll világáról. A katasztrófavédelem képviselője ismertette a szervezet sajátosságait, a tűzoltószakma, a továbbtanulás és az előrejutás lehetőségeit, emellett szó esett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban zajló képzésekről is.
 
Fotó: Szőke Péter OKF

Kapcsolódó képek:
Feladatok és lehetőségek a katasztrófavédelemnél Feladatok és lehetőségek a katasztrófavédelemnél Feladatok és lehetőségek a katasztrófavédelemnél
További képek a galériában