Hírek


„SRBIJA 2019” – tűzoltási gyakorlat a szerbiai Nisben „SRBIJA 2019” – tűzoltási gyakorlat a szerbiai Nisben
2019. június 26. 07:05

Tűzoltási gyakorlatra készül a HUNOR: tizenegy járművel és negyvenöt fős személyzettel megérkezett a szerbiai Nisben megrendezendő „SRBIJA 2019” nemzetközi gyakorlatra a magyar katasztrófavédelmi mentőcsapat.

Intézeti tanévzáró – méltó elismeréssel Intézeti tanévzáró – méltó elismeréssel
2019. június 25. 19:34

Június 25-én tartották meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Katasztrófavédelmi Intézete tanévzáró értekezletét, amelyen az elmúlt tanév oktatási és tudományos teljesítményeinek értékelése mellett a tanév hátralévő feladatai is terítékre kerültek. Az értekezleten az NKE részéről dr. habil. Kovács Gábor oktatási rektorhelyettes is megjelent.

Főigazgatói találkozó BécsbenFőigazgatói találkozó Bécsben
2019. június 25. 09:33

Június huszonnegyedikén az osztrák fővárosban találkozott Ausztria és Magyarország katasztrófavédelmi főigazgatója. A megbeszélésen egyebek mellett a két ország katasztrófavédelmi rendszeréről és az elmúlt időszak közös beavatkozásairól esett szó.

Minden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szúnyogok ellenMinden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szúnyogok ellen
2019. június 24. 12:44

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Már ezen a héten is minden olyan helyen intenzív beavatkozások várhatóak, ahol a legnagyobb számban vannak jelen a szúnyogok. A héten 471 településen és 8 budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron permeteznek, illetve biológiai módszerrel is csökkentik a lárvák számát.

Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap
2019. június 24. 12:12

Országszerte több helyen is házakat veszélyeztetett a hétvégi vihar során lezúdult csapadék. A szélben kidőlt fák vezetékeket szakítottak le, emiatt több száz fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Heves és Tolna megyében hat közutat zártak le a forgalom elől, de elzárt település nem volt.

Kisebb földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében
2019. június 23. 19:30

A Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földmozgást a lakosság nem érzékelte.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2019. június 21. 18:24

Idén hetvenhét önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést június 21-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Megszülettek az idei támogatási pályázat eredményei Megszülettek az idei támogatási pályázat eredményei
2019. június 21. 18:20

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra 2019-ben ötszáznyolcvanhét egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizeneggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt esztendőben.