KEHOP 1.6.0-15-2016-00016 Személyi és beavatkozó felszerelések beszerzése


A projekt célja, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a lehető legrövidebb idő alatt képes legyen a szélsőséges időjárási események következtében kialakult helyzetek során bajba jutott állampolgárok életének és anyagi javainak mentésére, rendelkezzen az ehhez szükséges eszközökkel, valamint az eszközök használatára kiképzett, a beavatkozáshoz szükséges egyéni védőfelszerelésekkel rendelkező szakemberekkel.

A HUNOR Központi Mentőszervezet 2011-ben alakult meg, kiemelt feladata az árvíz, viharkárok, illetve földrengés esetén romok alatt rekedt emberek kutatása, illetve mentése, továbbá számukra elsősegély nyújtása. Ezen feladatok ellátásához egységes, speciális munkavégzést lehetővé tevő ruházat és egyéni védőeszközök, műszaki mentés esetén speciális felszerelés (kötéltechnika), valamint kereső- és kutatóeszközök, az elsősegélynyújtáshoz, továbbá a tábori ellátáshoz felszerelések szükségesek.

A pályázat keretein belül a HUNOR mentőszervezet feladatainak ellátásához, az állomány részére egységes, speciális munkavégzést biztosító ruházat és egyéni védőeszköz, valamint technikai felszerelések (alpintechnikai készlet, gáz- és sugárzásmérő, betonvágó eszközök, búvár és vízi-mentő felszerelés stb.) beszerzésére kerül sor. A beszerezni tervezett felszerelések használatával a HUNOR mentőszervezet a viharkárok, árvizek, földrengések során az eddiginél is hatékonyabb beavatkozásra és mentésre lesz képes.

A projekt támogatási összege 100 millió forint.

Projekt azonosítóKEHOP 1.6.0-15-2016-00016
Projekt címeSzemélyi és beavatkozó felszerelések beszerzése
Kedvezményezett neveBelügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Támogatási összeg 100 000 000
Támogatási intenzitás (%)100
A projekt tervezett fizikai befejezése2017.07.31.