BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
„Tanultunk és tanítottunk” – befejeződött az IRONORE2019 gyakorlat
2019. szeptember 16. 12:55

Hazaérkezett az IRONORE2019 nemzetközi gyakorlatról a HUSZÁR önkéntes mentőszervezet. Szeptember 15-én, a táborhelyek elbontása után köszöntek el egymástól az önkéntesek, akik öt napot töltöttek együtt az ausztriai Eisenerzben, ahol egy feltételezett földrengés túlélői után kutattak. A nemzetközi szintű gyakorlaton nemcsak a feladat volt közös, hanem az élmény és a siker is.

Négyszáztíz millió forint a kritikusinfrastruktúra-védelemre
2019. szeptember 16. 09:12

Európai uniós forrásból bővült a katasztrófavédelem eszköz- és járműparkja. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Széchenyi 2020 program keretén belül korszerű, speciális bevetési egységeket szerzett be. Az új eszközök és járművek az eddiginél is gyorsabb reagálást tesznek lehetővé, a kritikus infrastruktúrákat érintő események esetén csökken a beavatkozási idő. A fejlesztés eredményeként a kritikusinfrastruktúra-védelem mennyiségi és minőségi változáson megy keresztül.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón
2019. szeptember 13. 14:24

Jubileumát ünnepli a Nagy Sportágválasztó. A félévszázados rendezvénynek most már visszatérő vendége a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága (OTB), amely igazi kuriózum a megjelentek sorában. A bizottság a szeptember 13-án megnyitott, kétnapos programon füstsátorral, valódi tűzoltási lehetőséggel, tűzoltó-felszerelések kipróbálásával kelti fel a gyerekek figyelmét a szakma iránt, valamint tűzmegelőzéssel foglalkozó ismertető kisfilmekkel, szóróanyagokkal és kvízjátékokkal is várja az érdeklődőket a Merkapt Sportközpontban.

Elhunyt Nagy Lajos nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester
2019. szeptember 13. 10:02

Az egykori BM Tűzoltóság Központi Javítóüzemének néhai munkatársát polgári szertartás szerint szeptember 19-én búcsúztatják.

Csúcspontjához ért a közlekedésbiztonsági versenysorozat
2019. szeptember 12. 16:06

Idén harmadszor rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelynek szeptember 12-én megtartott döntőjében hatvan gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. A különböző feladatok végére eldőlt, kik az év legjobb tűzoltó gépjárművezetői, és kik a legjobb ügyintéző gépjárművezetők. A döntő mezőnyébe a megyei selejtezőkön legjobban teljesített kollégák, illetve az öt helyszínen megrendezett regionális döntőkben első három helyezést elért csapatok jutottak be.

A HUSZÁR is részt vesz az Ironore 2019 projektben
2019. szeptember 12. 13:49

Az Ironore 2019 az Osztrák Vöröskeresztnek az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projektsorozata, amely egy régi probléma új eszközökkel történő megoldását modellezi. Az Alpok mentén sűrűn előforduló földrengések komoly kihívást jelentenek az ott élőknek éppúgy, mint a mentésben résztvevőknek. Az Ironore 2019 szeptember 12-én, az osztrák Eisenerzben megkezdődött gyakorlat öt ország négyszáz önkéntesének erejét, felkészültségét teszi próbára annak jegyében, hogy valós helyzetben minél gyorsabban és hatékonyabban történjen a mentés és a károk felszámolása.

Záporoztak a nyilak Sötétvölgyben
2019. szeptember 12. 07:50

Huszonnégy regisztrált szervezet mintegy hetven versenyzője vett részt szeptember 11-én a IV. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen, amelyet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Szekszárd melletti Sötétvölgyben tartott meg.

A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja
2019. szeptember 11. 18:19

Élénken érdeklődött a katasztrófavédelem munkája iránt a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja. A többnapos látogatásra hazánkba érkezett küldöttek szeptember 11-én keresték fel a főigazgatóságot, amelynek szervezeti struktúrája, munkaszervezése, és szerteágazó tevékenysége mély benyomást tett rájuk. A Fülöp-szigeteken jelenleg a helyi katasztrófák elleni védekezés újjászervezése zajlik, a delegáció vezetője úgy fogalmazott, hogy a külföldön szerzett hasznos tapasztalatokat mindenképpen beépítik a saját rendszerükbe is.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet