BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Rövidfilmmel a hosszú életért
2018. november 16. 12:47

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök
2018. november 16. 10:15

A veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző szakemberek képzésével folytatódott Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ őszi képzéssorozata. A november 12-én, hétfőn indított négynapos kurzus végén tizenöt hallgató tett sikeres vizsgát.

Hetedik alkalommal tartott tudományos fórumot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2018. november 15. 15:42

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként november tizenötödikén Veszélyes tevékenységek biztonsága címmel nemzetközi iparbiztonsági tudományos konferenciát tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Nyílt nap a társasházak számára fontos tűzvédelmi kérdésekről
2018. november 15. 15:36

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Közös Képviselők Napját és az ehhez kapcsolódó Társasház Expo 2018. elnevezésű rendezvényt november 15-én Budapesten. A Lurdy házban megtartott, nagy érdeklődést kiváltó fórum nyitóelőadása a társasházak biztonságával foglalkozott. A rendezvény egy többnapos akciósorozat záróakkordja volt, az elmúlt héten három napon keresztül álltak nyitva a katasztrófavédelmi kirendeltségek minden érdeklődő előtt, aki a társasházak tűzvédelmét érintő kérdéseire szeretett volna választ kapni. A lehetőséggel idén nagyjából annyian éltek, mint a tavalyi évben.

Két napon át a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrizték
2018. november 15. 12:46

DISASTER 2018 RID II. néven kétnapos vasúti (RID) ellenőrzéssorozat zajlott le november 13-14-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet Veszélyes Szállítmányok Főosztály koordinálása mellett a katasztrófavédelem, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereinek részvételével.

Felavatták Zala megye harmadik katasztrófavédelmi őrsét
2018. november 14. 15:39

Ünnepélyes keretek között adták át Letenyén november tizennegyedikén az ország negyvenhatodik, Zala megye harmadik katasztrófavédelmi őrsét. Az egység munkába állásával a megyében tovább csökkent a hivatásos egységek vonulási ideje és még nagyobb biztonságban érezheti magát a térségben élő több mint tizenhatezer ember.

Lezuhant egy repülőgép Gyula és Békéscsaba között
2018. november 14. 15:22

Mindez természetesen csak egy gyakorlat során történt meg. A feltételezett szituáció szerint ötvenhét emberrel a fedélzetén lezuhant Békéscsabán egy ATR 72 típusú repülőgép. A bajba jutott légi jármű utasainak felkutatására és mentésére a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség és a mentőszolgálat egységei indultak.

Az ötödik önállóan beavatkozó önkéntes egyesület kezdte meg működését
2018. november 12. 16:24

November elsejétől egy újabb csapat, a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is hivatásos tűzoltók közreműködése nélkül, önállóan avatkozhat be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkéntesei öt település körülbelül tizenháromezer lakójának biztonságát erősítik.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet