BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Magyar mentőkutyások a világ elitjében
2018. szeptember 24. 12:28

Ismét bizonyítottak a hazai mentőkutyások: a szeptember 18-23. között Ljubljanában megrendezett 24. IRO Mentőkutya Világbajnokságon romkutatásban egy második és egy negyedik helyet szereztek meg a Magyarországot képviselő kutyák és vezetőik.

Tisztjelöltek a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamon
2018. szeptember 24. 12:13

A Nemzeti Közszolgálat Egyetem tíz tisztjelölt hallgatója szeptember 24-én megkezdte a központi szervezésű tisztjelölti vizsga első szakaszát, az alapozás a negyvenórás tűzoltó tanfolyammal indult.

Elhunyt dr. Száray Zoltán ny. tűzoltó altábornagy (1944-2018)
2018. szeptember 23. 18:57

Életének 73. évében, 2018. szeptember 23-án türelemmel viselt, hosszantartó súlyos betegség következtében otthonában elhunyt dr. Száray Zoltán nyugállományú tűzoltó altábornagy.

Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban
2018. szeptember 22. 17:22

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.

Lezárult a Biztonság Hete 2018 rendezvénysorozat
2018. szeptember 22. 15:56

Második alkalommal rendezték meg szeptember 17. és 22. között a Biztonság Hete programsorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közös szervezésében. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

Sikeres vizsgát tettek a veszélyes áruk vasúti szállítását vizsgáló ellenőrök
2018. szeptember 21. 07:56

Nyolcadik alkalommal tartottak képzést a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos kurzus végén huszonnégy hallgató tett sikeres vizsgát.

Tűzmegelőzés európai szinten is
2018. szeptember 18. 14:11

Az elmúlt héten Brüsszelben ülésezett az Európai Tűzvédelmi Információcsere Platform (FIEP) lakosságtájékoztatási munkacsoportja. Az ülésen a magyar katasztrófavédelem is képviseltette magát.

Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
2018. szeptember 17. 15:23

Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amellyel a cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire. Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem, a szervezet az ország huszonöt helyszínére települ ki sátrakkal, bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival. Minderről dr. Bérczi László tű. dandártábornok beszélt szeptember 17-én a Biztonság hetét útnak indító közös nyitó sajtótájékoztatón, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet