BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Több mint százharmincan tettek fogadalmat
2018. február 16. 13:00

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Velük együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe. Ugyanezen a rendezvényen tett esküt tizenegy tűzoltótisztjelölt, akik eredményesen zárták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének nappali tagozatos alapképzésének első félévét.

Megtartotta első idei ülését a Kirendeltségvezetők Fóruma
2018. február 13. 14:02

A találkozón egyebek mellett a mentő tűzvédelem tavalyi tevékenységéről, az ország katasztrófakockázat-értékeléséről, a szórakozóhelyeken végzett ellenőrzésekről, valamint a hálózatbiztonságról esett szó.

Tűzoltók lesznek
2018. február 08. 07:42

Az ország négy rendészeti szakgimnáziumában összesen százharmincegyen kezdték meg tanulmányaikat az új típusú, a közös rendvédelmi alapfeladatokra is felkészítő tűzoltó-szakképzés keretében. Már tizenkettedik alkalommal indult ez az oktatási forma.

Napi három forint az életért…
2018. február 07. 14:31

Ennyibe kerül ugyanis naponta egy karbantartást nem igénylő, tízéves élettartamú füstérzékelő. A készülékből február hetedikén kétszáz darabot adományozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak a Honeywell Szabályozástechnikai Kft.

Szakmai továbbképzés az Országos Vízügyi Főigazgatósággal
2018. február 06. 17:40

Közös szakmai képzést tartott február 6-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Kunbaján és Mátételken is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2018. február 05. 14:06

Február másodikán Bács-Kiskun megye újabb két településén, Kunbaján és Mátételkén vette át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a lakossági kéményseprést. A változást ez alkalommal a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta.

Tizennyolcadszor is emlékpályázat
2018. február 05. 10:16

Május 7-ig várják a pályázatokat az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra. A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.

Budapesten járt a DG ECHO főigazgatója
2018. február 02. 17:40

Monique Pariat egy új katasztrófahelyzet-kezelési eszköz kidolgozásának lehetőségeiről folytatott beszélgetést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjével, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnaggyal.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet