BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Folyamatos fejlesztések a biztonság érdekében
2018. július 19. 14:29

Az idei nyár jól mutatja, mennyire hirtelen képes megváltozni az időjárás, és hogy ennek milyen kellemetlen és veszélyes hatásai lehetnek. Különösen igaz ez akkor, amikor szabadidőnket valamelyik víz partján töltjük. A katasztrófavédelem a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében viharjelző rendszert működtet, és azt folyamatosan fejleszti.

Végső búcsú Bakos Attilától
2018. július 17. 12:37

Életének ötvenharmadik évében elhunyt Bakos Attila tűzoltó százados, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelem Központi Zenekara szólamvezetője. Hamvasztás utáni temetése július 23-án, 12 órakor lesz a miskolci Mindszenti Katolikus Temetőben.

A hetven évet ünnepelték
2018. július 16. 14:10

Egy jó hangulatú, nyugdíjas-találkozóval egybekötött családi nappal zárta a 2017/18-as oktatási évet július tizenhatodikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 16. 12:22

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

„Megtanultuk nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát…”
2018. július 13. 14:22

Így fogalmazott az a tűzoltó őrmester, aki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ július tizenharmadikán kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója nevében mondott válaszbeszédet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál tartott ünnepségen. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öthónapos képzést követően kezdik meg hivatásos szolgálatukat.

Kötéltechnikai képzésen a HUNOR alegysége
2018. július 12. 16:16

Július 12-13-án Miskolcon, Magyarország legnagyobb kötéltechnikai oktató központjában vendégeskednek a HUNOR hivatásos mentőszervezet kötéltechnikai mentő alegységének tagjai.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10. 11:45

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Július második hetében is folytatódik a szúnyogok gyérítése
2018. július 09. 14:43

Ezen a héten 176 településen és hét budapesti kerületben – az országos szúnyoggyérítési program keretében – légi és földi kémiai, valamint biológiai kezeléseket is végrehajtanak a kivitelezők. Hétfőtől vasárnapig összesen 63 ezer hektárt kezelnek ilyen módszerekkel a szakemberek.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet