BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Országos téli felkészülési gyakorlat
2019. november 14. 15:51

Csütörtökön, a téli rendkívüli helyzetekre való felkészülés jegyében szervezett gyakorlat keretén belül összeült a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központja (KKB NVK). A gyakorlat során az állami szervek az egymással való együttműködést és az információáramlás hatékonyságát tesztelték. A gyakorlat vezetője dr. Bónyai Eszter tű. ezredes, a KKB NVK vezetője volt.

Minden az első pillanatban dől el
2019. november 14. 14:26

A fővárosi csapat győzelmével zárult november 14-én Balatonföldváron a második országos ügyeleti szakmai verseny. A résztvevők az elmúlt napokban a verseny izgalmai mellett értékes szakmai tapasztalatokkal is gazdagodtak, amelyeket a szolgálatuk során kamatoztathatnak.

Hatósági felkészítés
2019. november 13. 13:49

Idei második értekezletét tartotta meg a hét elején a hatósági szakterület Balatonföldváron. A megyei iparbiztonsági főfelügyelők, hatósági szolgálatvezetők és helyetteseik, valamint a megyei hatósági osztályvezetők részvételével megtartott rendezvény célja a szakmai ismeretek bővítése, a jogalkalmazással kapcsolatos kérdések áttekintése, valamint a tapasztalatok megosztása volt.

Égnek a telefonvonalak Balatonföldváron
2019. november 13. 12:23

A tűzoltói beavatkozások ügyeleti irányítói, vagyis a döntéstámogató és információs rendszerek operatív kezelői mérik össze tudásukat november 13-14-én a Balaton parti városban. A második országos ügyeleti szakmai versenynek, ahol tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói vesznek részt, ismét Somogy megye ad otthont.

Pályaorientáció a katasztrófavédelemben – kritériumok és módszerek
2019. november 12. 16:39

A fenti címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát november tizenkettedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által szervezett rendezvényen hazai és külföldi példákon keresztül ismerhette meg a hallgatóság azokat a módszereket, amelyeket a különböző szervezetek személyi állományuk gyarapítása, megtartása, az utánpótlás biztosítása érdekében alkalmaznak.

Aktualitásokról az önkénteseknek
2019. november 11. 14:49

Az önkormányzati, a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységével kapcsolatos szabályzókról, aktuális és soron következő feladatokról zajlik felkészítés november 11-12-én a különböző tűzoltóságok vezetői és képviselői számára. Hétfőn az önkéntes egyesületek képviselői kaptak tájékoztatást a napelemek jelenlétében történő, illetve a gázüzemű járművekkel kapcsolatos beavatkozásokról.

Ülésezett a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa
2019. november 08. 13:26

Az elmúlt hónapokban összegyűlt információk, aktualitások és a közeljövőben várható változások témái kerültek a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa november 8-i fórumának asztalára. A tanácskozáson egyebek mellett szó esett arról, hogy miként támogatják a különböző szakmai megméretések az elköteleződést és a szakmai tapasztalatok bővítését.

Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók
2019. november 08. 13:09

Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a tűzvizsgálók egyhetes, kommunikációs képzését. A területi szervek tizennégy tűzvizsgálója vett részt a felkészítésen, amelyet az országos tűzoltósági főfelügyelőség és az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály készített elő. A képzésen az vehetett részt, aki elvégezte a tűzvizsgálók alaptanfolyamát és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi Oktatási Központjában a tűzeseti helyszínelői képzést.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet