BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Tartályból, kötéltechnikával mentették ki a sérültet
2019. március 25. 16:03

A nemzetközi NATO-gyakorlatra és a kötéltechnikai világversenyre készül a HUNOR mentőszervezet. A háromnapos gyakorlat első állomása március huszonötödikén Székesfehérvár volt, ahol a tűzoltók ipari alpintechnikai fogásokkal a zárt térből való mentést gyakorolták.

Harmadszor is tavaszi hatósági kerekasztal
2019. március 22. 11:04

A katasztrófavédelem hatósági szakterületével együttműködő mintegy húsz szakmai szövetség és egyesület, a kamarák és a társhatóságok vezetőinek részvételével március huszonegyedikén megtartotta a III. Tavaszi Hatósági Kerekasztal elnevezésű szakmai találkozóját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete.

Újabb szakemberek a vasúti veszélyesáru-szállításban
2019. március 22. 07:32

Kilencedik alkalommal tartottak képzést a katasztrófavédelem veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrző szakembereinek Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos kurzus végén huszonhat hallgató vizsgázott le.

Forrt a víz a szentesi uszodában az országos úszóversenyen
2019. március 20. 15:25

2016 után idén ismét a szentesi uszodába várták a versenyzőket a tűzoltók országos úszóversenyére. Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A BM OKF Országos Úszóbajnokságát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezte meg.

„A múlt a jövendőnek tükre.”
2019. március 14. 15:56

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március 14-én délután. Az ünnepségen többen elismerésben részesültek.

A magyar szabadság mindennél többet ér
2019. március 14. 15:52

Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen. A katasztrófavédelem több munkatársa vehetett át valamilyen elismerést.

Ellenőrzésekkel a biztonságért
2019. március 14. 13:21

Kétnapos vasúti ellenőrzést tartottak március 12-13-a között a hatóságok országszerte. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásával szervezett ellenőrzésbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei is bekapcsolódtak.

Sikeresen vizsgáztak a leendő ellenőrök
2019. március 13. 08:26

Március 12-én vizsgázott le az a huszonöt katasztrófavédelmi szakember, aki február 18-án kezdte meg a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésével kapcsolatos képzést. Az írásbeli és szóbeli vizsgának a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adott otthont.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet