BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok
2019. július 16. 15:28

A rendvédelmi szervekkel ismerkednek a hét folyamán azok a fiatalok, akik július 16-án a repülőtéri hivatásos tűzoltó-parancsnokságra látogattak el. A nehéz körülmények között élő tizenévesek a Belügyminisztérium által szervezett tábor vendégszeretetét élvezik. A tábor célja az, hogy kedvet csináljon a tanulóknak ahhoz, hogy rendvédelmi pályát, egy életre szóló hivatást válasszanak.

Tanulmányúton Lengyelországban
2019. július 15. 15:54

Remek alkalom volt a tapasztalatcserére az a többnapos szakmai út, amelyen három főügyeletes vehetett részt a napokban. A lengyel segélyhívó- és fogadórendszer hasonló felépítésű, mint a magyar, a segélyhívásokra történő gyors reagálás kiemelt ügy mindkét országban.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 12:25

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Földrengés volt Biatorbágy közelében
2019. július 13. 15:26

Nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére.

Csaknem nyolcvan újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatát
2019. július 12. 12:48

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.

Új eszközöket kapott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
2019. július 10. 16:09

Négymillió forint értékben vett át tűzvédelmi ismeretek terjesztését segítő felszereléseket a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselőjétől a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese július tizedikén.

Biztonságban a fesztiválokon is
2019. július 10. 13:51

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Kéményseprés a nyár közepén? Igen!
2019. július 09. 11:48

Július elején kéménysepréssel foglalkozni nem annyira szokatlan gondolat, mint ahogy elsőre hangzik: a kéményseprők májustól augusztus végéig, vagyis a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek, érdemes tehát ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Ilyenkor az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb így könnyebben tervezhető a munka.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet