BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
1956 – a tűzoltói helytállás példája
2019. október 22. 13:38

1956 őszének hősei között ott vannak az akkor szolgálatot teljesítő tűzoltók is, akik a harcok idején, a fegyveres összecsapások közepette is tették, amire felesküdtek: védték az emberi életet, oltották a tüzeket, félelem nélkül – egyebek mellett így fogalmazott október huszonkettedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szónoka a szervezet 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének hatvanharmadik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén.

Ünnepség a Belügyminisztériumban
2019. október 21. 14:57

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanharmadik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincadik évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a Belügyminisztériumban. A rendezvényen a katasztrófavédelem munkatársai tábornoki kinevezést, előléptetést, Bátorságért Érdemjelet, tűzoltósági tanácsosi címet, valamint ajándéktárgyat vehettek át.

Világbajnoki bronzérmet szerzett a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatója
2019. október 18. 05:35

Október 11-13. között a csehországi Karlovy Varyban rendezték meg a 27. SKDUN Karate Világbajnokságot. A rangos megméretésen harminchárom ország több mint ezerkétszáz versenyzője indult, amelyen Tóth János, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelemi Intézet műveleti szakirányos elsőéves hallgatója, az Agria Shotokan Karate Egyesület versenyzője harmadik helyezést ért el egyéni versenyszámban.

Határ a csillagos ég
2019. október 17. 13:13

Szó szerint egy csillagra hajtanak azok a magyar tűzoltók, akik egy éve határozták el, hogy ütőképes csapattá szerveződve nemcsak a tűzoltásban, hanem a felkészüléseken is felveszik a versenyt az idővel. A címben említett és általuk óhajtott csillag Amerikában érhető el, azon a dicsőségfalon, ahol a legerősebb tűzoltók neve szerepel, és amelyre magyar csillag még nem került föl. Addig azonban még több kvalifikáción kell sikeresen túljutnia az önkéntesekből és hivatásosokból szerveződött csapatnak, amely tagjainak legutóbb október 13-án, Linzben elért sikere egy fantasztikus versenyszéria méltó befejezése volt.

Konferencia a szabadtéri tűzesetek megelőzésének jegyében
2019. október 15. 16:47

Országos konferenciát tartottak október tizenötödikén Szombathelyen a szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, kezeléséről és a nemzetközi tapasztalatokról. A rendezvényen az erdészeti és nemzetipark-igazgatóságok, az erdőgazdálkodók képviselői, és a katasztrófavédelem tűzoltósági felügyelői vettek részt.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!
2019. október 15. 13:59

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. Ahol eddig elmaradt a karbantartás, a lakók azzal szembesülhetnek, hogy a fűtőberendezés nem megfelelően működik, vagy éppen üzemképtelen. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. Ellenkező esetben a por ráéghet a hőcserélőre, emiatt a kazán hatásfoka romlik, tökéletlen égés jön létre, mindez előbb-utóbb a kazán leállásához, rosszabb esetben akár szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet.

A piaci szereplők ismerkednek az Országos Tűzvédelmi Szabályzattal
2019. október 14. 10:34

A szervezet hatósági munkatársainak felkészítése után október 28-30. között a katasztrófavédelem a piaci szereplők, a beruházók, az üzemeltetők és a kivitelezők körében is megrendezi a 2020. január 22-én hatályba lépő módosított Országos Tűzvédelmi Szabályzat, illetve a kapcsolódó tűzvédelmi műszaki irányelvek ismertetését célzó képzéseket.

Háromnapos veszélyesáru-szállítási ellenőrzési akció az ország közútjain
2019. október 11. 14:00

A korábbi évekhez hasonlóan tartotta meg országos közúti ellenőrzési akcióját a katasztrófavédelem. A társszervek területi és helyi szerveinek részvételével lebonyolított DISASTER 2019 ADR II. elnevezésű ellenőrzéssorozat október 8. és 10. között zajlott.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet