BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hírek
Egyeztetés a búvárokra vonatkozó irányelvekrőlEgyeztetés a búvárokra vonatkozó irányelvekről
2019. április 25. 16:51

Szakmai egyeztetésre hívta április huszonötödikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelősége a nemzeti minősítéssel rendelkező, a hivatásos katasztrófavédelemmel élő kapcsolatban lévő mentőbúvár szervezeteket. A megbeszélésen a nemzeti minősítési rendszer búvárokra vonatkozó irányelveinek megújítása került terítékre.

Működésbe lépett a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési KözpontMűködésbe lépett a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ
2019. április 25. 16:25

Egy árvízi gyakorlat erejéig összeült a KKB NVK, vagyis a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központja. A gyakorlat során az állami szervek az együttműködést és az információáramlás hatékonyságát tesztelték.

Elsőtisztek, hősies helytállást tanúsítók, születésnaposokElsőtisztek, hősies helytállást tanúsítók, születésnaposok
2019. április 24. 12:28

A hagyományoknak megfelelően elsőtiszti kinevezéseket, elismeréseket, születésnapi ajándéktárgyakat adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató az április huszonnegyediki igazgatói értekezlet előtt.

Új laktanya épül GyöngyösönÚj laktanya épül Gyöngyösön
2019. április 23. 09:17

Megkezdődtek a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség és hivatásos tűzoltóság laktanyája építésének előkészítő munkálatai. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 azonosítószámú uniós projekt keretében több mint egymilliárd-háromszázmillió forintból korszerű, jól felszerelt, gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető ingatlanegyüttes épül Gyöngyösön.

Tovább bővült a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző szakemberek köreTovább bővült a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző szakemberek köre
2019. április 18. 20:27

Tizedik alkalommal tartottak képzést a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos képzés végén huszonhét hallgató tett sikeres vizsgát.

Idén is Országos Tudományos Diákköri KonferenciaIdén is Országos Tudományos Diákköri Konferencia
2019. április 18. 15:02

Az Óbudai Egyetemen rendezték meg április 16-18. között az Országos Tudományos Diákköri Konferencia had- és rendészettudományi szekcióját. A rendezvényen összesen százhatvannégy hallgató mérte össze tudását, köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének diákjai is.

Vízsugarak viadala a Vértesben Vízsugarak viadala a Vértesben
2019. április 18. 13:40

Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tűzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket.

Pernyesiló tetejéről, üzemcsarnokról és óriáskerékről is mentett a HUNORPernyesiló tetejéről, üzemcsarnokról és óriáskerékről is mentett a HUNOR
2019. április 17. 12:17

Április harmadik hetében ismét kötéltechnikai továbbképzésen vettek részt a HUNOR mentőszervezet tagjai. Hétfőn Pécsett, a Pannon Hőerőműben, kedden Mohácson egy csarnok épületén, szerdán pedig a fővárosban, a Budapest Eye-on tréningeztek.